De binnentuin

  1. De kas is de plek waar de gezamelijke tuingereedschappen worden opgehangen en hier vind je tevens de trap naar de parkeergarage.
  2. Klim op boomstammen en speel verstoppertje tussen de bomen. Groener kan de binnentuin niet worden.
  3. De langste bank van de Binckhorst vind je hier! Klets met de buren of geniet van de zon met een goed boek.
  4. Stamppotje of frisse salade? Haal je verse groente en kruiden zo uit eigen moestuin.
  5. Duurzaamheid staat voorop. Zo wordt regenwater opgevangen in de regenschuttingen en hergebruikt om jouw planten water te geven.
  6. Het groene hart van Binck Plaats is een verhoogd deel in de binnentuin. Hier komen diverse bomen en groen.

HET GRAS IS NERGENS GROENER

Binck maakt plaats voor een enorme groene binnentuin, waar alle bewoners van Binck Eiland van kunnen genieten. De privétuinen van de herenhuizen grenzen met plantenbakken aan de gezamenlijke binnentuin. Zo heb je de ruimte voor jezelf en je gezin, maar met een paar stappen sta je in de gemeenschappelijke binnentuin. De duurzame binnentuin is een mooie plek om samen te komen. Er wordt ruimte gecreëerd voor moestuinen, waarin je groente, fruit of kruiden kunt verbouwen samen met je buren! Regenwater wordt opgevangen in de regenschutting, zodat het water hergebruikt kan worden bij het tuinieren.

Daarnaast is er een centrale kas, waarin gezamenlijk tuin­materiaal opgeslagen kan worden. De kas is tevens de doorgang van en naar de parkeergarage. En je kinderen, die kunnen lekker hun gang gaan in de avontuurlijke binnentuin. Zie jij het al voor je?